miercuri, 27 august 2014

Renault Sport R.S. 01 – Noua vedeta de circuit a francezilor

Corporația Renault a fost fondată în anul 1898 de cei trei frați Renault, Louis, Marcel și Fernand, dar și prin contribuția prietenilor lui Louis, Thomas Evert și Julian Wyer. Louis a fost cel care a avut ideea de a proiecta și construi câteva modele înainte de a-i coopta în echipă și pe frații lui, renunțând să mai lucreze la afacerea cu textile a părinților lor.

Renault a prezentat saptamana asta noul model de competitie care va debuta anul viitor in cadrul campionatului Renault Sport Trophy, o noua ramura a World Series by Renault. Botezat Renault Sport R.S. 01, turismul francez a fost dezvoltat de la zero si va fi utilizat doar in competitiile sportive.


Designerii Renault au dat frau liber imaginatiei si, cu putin ajutor din partea conceptului DeZir, a iesit acest model extrem de frumos.
Modelul francez se remarca prin grila extrem de agresiva, prin luminile diurne de tip LED care se intind de-a lungul spoilerului si prin eleronul masiv. Pentru ca vorbim despre o masina de competitie, coeficientul aerodinamic este extrem de important, iar inginerii Renault Sport se lauda ca la o viteza de 300 km/h, apasarea aerodinamica are 1,7 tone, o valoare asemanatoare cu cea a monopostului Formula Renault 3.5.

Noul Renault R.S. 01 vine cu o structura monococa din carbon intarita de un roll cage aprobat FIA. Motorul noului model de competitie francez este montat central-spate, are sase cilindri in V si o cilindree de 3,799 cm3. Conform oficialilor Renault, motorul a fost montat direct pe sasiu si este ancorat de cusca de protectie.

Propulsorul a fost dezvoltat de Nismo si dispune de 2 turbine.Renault R.S. 01 poate dezvolta mai bine de 500 CP si peste 600 Nm. Resursele unitatii sunt transmise puntii spate cu ajutorul unei cutii de viteze secventiale cu sapte trepte semnata Sadev. In ceea ce priveste suspensiile modelului francez, raspunzatori sunt cei de la Ohlins.
Pentru a putea tine in frau herghelia de peste 500 CP, Renault R.S. 01 vine cu discuri de 380 mm din carbon cermic.

Renault S.A. este un producător francez de autovehicule. Compania este cunoscută pentru designul revoluționar, pentru numeroasele progrese tehnologice și pentru motoarele folosite în competițiile sportive. În urma alianței cu grupul japonez Nissan, a devenit unul dintre cei mai mari constructori auto din lume.