marți, 21 aprilie 2015

Polite de asigurare pentru proprietarii de caini de lupta si de atac



Omniasig este o societate de asigurare-reasigurare din România, înființată în 1995. Compania are 200 de sucursale și puncte de vânzare în toată țara (iunie 2008). Omniasig este parte a Vienna Insurance Group, unul dintre cele mai importante grupuri de asigurări din Europa Centrală și de Est. Cota de piață Omniasig pe piața asigurărilor generale era de 12,4% în anul 2005

Conform Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 55/2002, persoanele care detin caini de lupta si de atac sunt obligate sa incheie asigurari de raspundere civila pentru eventualele pagube produse de acestia. Astfel, OMNIASIG Vienna Insurance Group ofera polita de asigurare de raspundere civila a proprietarilor sau detinatorilor de animale.

Caini periculosi care pot fi asigurati prin aceasta polita sunt:

Categoria I: cainii de lupta si de atac, asimilati prin caracterele morfologice cu caini de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog si metisii lor.
Categoria II: cainii din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobanesc Caucazian, Cane Corso si metisii lor.

Se pot asigura prin polita si alte categorii de caini, decat cele de mai sus, precum si alte animale de casa si animale domestice (cabaline, bovine, ovine etc.), precizeaza OMNIASIG intr-un comunicat de presa.

Obiectul politei il constituie acoperirea daunelor cauzate tertilor, de fapta animalului aflat in proprietatea sau detinerea asiguratului si pentru care acesta raspunde civil, conform legii, si in legatura cu care asiguratul a primit o plangere sau cerere scrisa de despagubire din partea pagubitului.

Riscurile asigurate prin aceasta polita sunt:

deces sau vatamare corporala a persoanelor;
ranirea sau uciderea altor animale;
daune materiale cauzate bunurilor tertilor.

Limitele de raspundere (sumele asigurate) pentru care se poate incheia aceasta polita variaza intre 2.000 euro si 100.000 euro.

Tariful unei astfel de polite este foarte accesibil si se stabileste in functie de categoria de animale, limita de raspundere, fransiza si alte criterii specifice.

OMNIASIG VIG a incheiat anul 2014 cu prime brute subscrise in valoare de 860,4 milioane lei, ocupand locul doi in piata de asigurari din Romania, cu o cota de piata de 10,63%, conform datelor publicate de ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.