marți, 16 septembrie 2014

AXA a cumparat divizia de asigurari a mBank pentru 135 milioane euro

Grupul francez AXA si mBank, o subsidiara din Polonia a bancii germane COMMERZBANK, au incheiat un acord privind preluarea BRE TUiR, divizia de asigurari a mBank, pentru suma de 135 milioane euro.

mBank este a patra banca dupa cifra de afaceri din Polonia si a luat aceasta decizie pentru a atrage lichiditati si a se concentra pe activitatea sa de baza.







In prezent, tranzactia asteapta aprobarea autoritatilor de supraveghere.

In acelasi timp, cele doua entitati au incheiat un acord pe 10 ani pentru distributia produselor AXA prin sucursalele bancii.

AXA este deja activa pe piata din Polonia, cea mai mare din regiunea Europei Centrale si de Est, insa ramane in umbra PZU, asiguratorul de stat care controleaza aproape o treime din piata locala de profil.

AXA este una dintre cele mai importante instituții financiare la nivel mondial, având sediul la Paris, Franța, domeniul principal de activitate fiind asigurările.
Din ianuarie 2010, compania este prezentă și în România, unde a intrat prin preluarea Omniasig Life.

AXA Asigurări a făcut paşi importanţi în redefinirea standardelor în asigurări, dezvoltând un portofoliu competitiv de produse şi un model de business inovator.

În România, AXA vine să ofere atât clienţilor individuali, cât şi companiilor, programe de asigurări cu componentă de economisire şi protecţie, asigurări de sănătate, precum şi programe de asigurări cu componentă de pensie.

În fiecare an de la lansarea în România, AXA Asigurări a înregistrat o creştere semnificativă a primelor brute subscrise, raportat la nivel scăzut de creştere a pieţei. Astfel, în 2012, întreg portofoliul AXA a avut o creştere de aproximativ 74% a poliţelor nou subscrise.

Oferta AXA aduce clienţilor din România prima asigurare cu componenta investiţională controlabilă, un pachet complex de asigurări de sănătate, precum şi un plan atractiv pentru vârsta pensionării.