miercuri, 17 septembrie 2014

70 de ani de la primul hit Volvo: PV444

Primul model Volvo de mici dimensiuni a împlinit 70 de ani de existenţă. Modelul PV444 avea să devină un simbol al mărcii suedeze la lansarea sa, în 1 septembrie 1944.

În 1 septembrie 1944, Volvo deschidea porţile unei expoziţii unde dorea să arate publicului ce a pregătit pentru vremurile mai bune care urmau să vină. Războiul era încă în desfăşurare în anumite părţi din Europa în 1944, dar Volvo ştia că sfârşitul este aproape. Expoziţia era găzduită de către Royal Tennis Hall din Stockholm, o clădire nou construită. Marca naţională a Suediei a expus aici tot ce realizase în cei 18 ani de existenţă, inclusiv tancuri şi maşini de război. Însă atracţiile principale erau două automobile: PV60 şi PV444.


Volvo Cars sau Volvo Personvagnar AB, este o companie producatoare de mașini din Suedia fondată pe 14 Aprilie 1927 când prima mașină, poreclită "Jakob", a părăsit porțile fabricii din Gothenburg, Suedia.
Numele Volvo a fost considerat un bun trademark pentru o companie de rulmenți și pentru o companie de automobile.
Simbolul Volvo este un semn străveche pentru fier. Semnul fierului a fost folosit pentru a simboliza puterea fierului folosit pentru a construi mașinile, Suedia este cunoscut pentru calitatea înaltă de fier. Bara diagonală de fier a fost folosit în principiu pentru a fixa simbolul cercului cu săgeată pe radiator.