miercuri, 17 septembrie 2014

Noul facelift de la Ford Focus

Ford Focus este o mașină compactă produsă de Ford și vândută pe majoritatea piețelor pe care Ford este prezent. Focus a fost lansat în 1998 în Europa și în 2002 în Australia. În 2001 și 2002 Focus a fost cea mai vândută mașină din lume. Generația a doua a lui Focus a fost lansată în Europa în 2005. În 2007, Ford Focus a fost printre cele mai vândute mașini de import în România, fiind pe primul loc cu 1044 de exemplare în luna noiembrie

Ford actualizeaza compacta sa Focus, propunand schimbari semnificative atat in ceea ce priveste designul, cat si tehnologia.

Modelul lansat in 1998 a fost de mai multe ori cea mai vanduta masina din lume, fiind totodata considerat etalonul clasei in ceea ce priveste dinamica si trenul de rulare.
Noua motorizare este  EcoBoost de 1,5 litri, fabricata la Craiova. Aceasta este oferita in doua trepte de putere – 150 CP si 182 CP, fiind semnificativ mai vioaie decat vechea unitate de 1,6 litri.Tinuta de drum a fost imbunatatita, in timp ce directia este mai precisa si mai incisiva, chiar daca feedback-ul a fost usor sacrificat.

O schimbare semnficativa a suferit-o si plansa de bord, de pe care au disparut numeroasele butoane de care ne-am plans adesea. In locul acestora avem noul sistem de infotainment Sync 2 cu ecran tactil de dimensiuni generoase. Realizat cu tehnologie Microsoft, acesta permite controlul principalelor functii prin comenzi vocale.

Ford Motor Company este o corporație multinațională americană situată pe locul trei în lume la producția de automobile. În 2006, s-a clasat pe locul doi în SUA la producția de automobile cu o cotă de 17.5% în spatele General Motors care a avut 24.6% cotă dar înaintea companiei Toyota 15.4% și a companiei DaimlerChrysler 14.4%. Ford s-a clasat de asemenea pe locul șapte în topul celor mai mari companii din SUA cu venituri de aproximativ US$ 160.1 miliarde.