marți, 28 octombrie 2014

BMW a scos scuterul C Evolution - 100 de kilometri cu mai puţin de 10 lei

Scuterul electric BMW C Evolution, lansat în 2014 de constructorul bavarez, stabileşte noi standarde de eficienţă. Autonomia bateriilor permite parcurgerea unei distanţe de 100 de kilometri, însă problema vine de la lipsa staţiilor de încărcare, motiv pentru care modelul nu este încă disponibil la vânzare în România .


Scuterul electric a rezistat unei şedinte de pilotaj, ce-i drept fără excese, care a depăşit cu puţin 110 kilometri. Încărcarea se poate la orice priză 220 V şi va dura cam patru ore, 80% din baterie fiind încărcată în două ore şi 15 minute.

C Evolution consumă curent electric în valoare de 10 lei la 100 de kilometri, în timp ce modelul BMW C 650 GT va consuma benzină de circa 25-30 de lei pentru a parcurge aceeaşi distanţă.

BMW este un producător german de automobile, motociclete și motoare. BMW este o companie germană organizată ca societate pe acțiuni, înregistrată în DAX la Bursa din Frankfurt.

Firma BMW, este una din marile firme de automobile la nivel mondial, având ca subdivizii ale sale alte companii producătoare de automobile, cum ar fi: BMW MINI și Rolls-Royce. Marca britanică Rover a fost (1994 - 2000) parte a concernului. Formula 1: BMW Sauber, Williams.