marți, 24 martie 2015

Alfa Romeo 4C , imaginată în culorile de raliu de pe Lancia Stratos


Lancia Stratos HF ( Tipo 829 ), pe scară largă și mai simplu cunoscuta sub numele de Lancia Stratos , este o masina sportsi masina de raliu realizata de italianul constructor de automobile Lancia . HF standuri pentru High Fidelity , A fost o masina de raliu foarte de succes, castigand Campionatul Mondial de Raliuri în 1974, 1975 și 1976.

Lancia Stratos a fost o maşinărie făcută special pentru lumea raliurilor, iar rezultatele nu s-au lăsat aşteptate. Dar vremea bătrânului Stratos a trecut de mult, aşa că poate ar fi timpul pentru un succesor.


Cei de la Hansen Art şi-au imaginat cum ar arăta un succesor al legendarei Lancia Stratos, bazat pe actualaAlfa Romeo 4C, însă cu un motor V6 turbo de 3,6 litri care dezvoltă (în lumea visurilor şi a inorogilor) 350 CP.
O să fim sinceri şi o să spunem că ne place la nebunie ideea, mai ales când culorile alese pentru acest concept virtual sunt aceleaşi ca pe bătrânul Stratos. Şi suntem siguri că alegerea unui V6 pentru corpul extrem de uşor şi subţire al 4C-ului ar duce la viteze ameţitoare. Doar că şansele ca această idee să devină vreodată realitate sunt foarte mici.

Au mai existat tentative de revigorare a numelui Lancia Stratos şi în trecut, iar aici amintim de proiectul ambiţios numit New Stratos din 2010, însă ambiţia unui pasionat (foarte bogat, de altfel) nu a fost suficientă pentru a ţine piept gigantului Ferrari, care s-a opus producţiei.