miercuri, 15 iulie 2015



Ford Motor Company este o corporație multinațională americană situată pe locul trei în lume la producția de automobile. În 2006, s-a clasat pe locul doi în SUA la producția de automobile cu o cotă de 17.5% în spatele General Motors care a avut 24.6% cotă dar înaintea companiei Toyota 15.4% și a companiei DaimlerChrysler 14.4%.

Ford lucrează la o tehnologie care presupune luminarea caroseriei pe timp de noapte. Aceasta ar urma să devină roșie în momentul unei frânări bruște.

Ford caută noi soluții pentru a ajuta mașinile sale să fie observate în trafic pe timp de noapte. Recent, constructorul american a înregistrat patentul pentru caroseria luminoasă, o idee care ar putea deveni realitate în perioada imediat următoare.

Patentul a fost descoperit de o publicație din Statele Unite și confirmă planurile Ford de a crea panouri de caroserie capabile să devină luminoase. Fără a intra prea mult în detalii tehnice, trebuie să spunem că fiecare bucată de tablă va avea aplicată un materiale care devine reflectorizant la stimuli luminoși. Fiecare parte de caroserie va avea un astfel de stimul luminos.