vineri, 28 august 2015

Dacia introduce o transmisie automată pentru Logan, Logan MCV, Sandero și Sandero Stepway !



Automobile Dacia S.A. este cel mai mare producător român de automobile, care din septembrie 1999 aparține grupului francez Renault.

Dacia a anunțat oficial introducerea unei transmisii automate în oferta sa. Aceasta este o cutie manuală automatizată, se numește Easy-R și debutează luna viitoare.
Dacia va introduce opțiunea unei transmisii automate în gama sa. Primele modele Dacia vândute în Europa care vor fi oferite cu transmisia manuală robotizată Easy-R sunt Logan, Logan MCV, Sandero și Sandero Stepway. Noua transmisie automatizată de la Dacia este prima soluție de acest tip oferită pe piața din Europa și va fi prezentată în cadrul standului Dacia de la Salonul Auto de la Frankfurt, programat în luna septembrie a acestui an. Ca de obicei, oficialii Dacia au fost zgârciți în detalii privind noua transmisie din ofertă, nespecificând câte trepte va avea unitatea Easy-R din gamele Logan și Sandero, dar ne așteptăm la o unitate cu cinci trepte, având în vedere faptul că gamele Logan și Sandero nu sunt oferite cu manuale cu șase trepte. Anunțul oficial lasă de înțeles că transmisia robotizată Easy-R nu va fi oferită și pe celelalte modele din gamă.

Tot la Salonul Auto de la Frankfurt, Dacia va lansa noi echipamente în gama Duster, alături de câteva modificări estetice.

Introducerea unei transmisii automate în gama Dacia este așteptată de ceva vreme, marca din Mioveni fiind printre puținii constructori europeni de volum care nu ofereau o asemenea opțiune în oferta lor. Anumite modele fabricate de Uzina de Vehiule Dacia, printre care și Duster, au fost vândute pe alte piețe cu opțiunea unei transmisii automate. Acele modele au fost vândute sub sigla Renault, de unde și premiera unei transmisii automate în gama Dacia prin lansarea transmisiei robotizate Easy-R.

Pe piața din India, varianta Renault a lui Duster este oferită cu o transmisie automată EDC cu două ambreiaje. Modelul Duster beneficiază de o cutie automată clasică în oferta Renault de pe pieţele din Rusia şi Ucraina, acolo unde transmisia automată este cuplată cu motoare alimentate cu benzină, în timp ce pe piața din India, noua variantă a automată a lui Duster este oferită alături de un motor diesel