marți, 26 mai 2015

Noul Volvo XC90


Volvo Cars sau Volvo Personvagnar AB, este o companie producatoare de mașini dinSuedia fondată pe 14 Aprilie 1927 când prima mașină, poreclită "Jakob", a părăsit porțile fabricii din Gothenburg, Suedia.

Numele Volvo a fost considerat un bun trademark pentru o companie de rulmenți și pentru o companie de automobile.
Noul model de SUV premium are o capacitate de şapte locuri, iar dotările şi sistemele de siguranţă îl aliniază la linia de start în competiţia globală din segmentul său.

„La evenimentul de lansare sunt aşteptaţi clienţi ai mărcii, autorităţi locale, importanţi oameni de afaceri, parteneri şi colaboratori ai Exclusiv Auto, iar invitat special va fi Ilinca Vandici”, transmit organizatorii.

Dacă vă surâde ideea unui test drive, începând cu 28 mai toţi cei interesaţi de noul model sunt aşteptaţi la showroom.

Volvo XC90 - detalii tehniceElementele de design subliniază puterea ascunsă sub capotă atât prin liniile fluide cât şi prin încorporarea subtilă a farurilor în formă de „T”. Din lateral, jantele de 22 îţi sugerează cam la ce să te aştepţi când urci la volanul acestui vehicul. Luxos la interior cu o consolă centrală elegant încorporată în habitaclu, noul XC90 combină cu succes materialele şi finisajele.

La capitolul performanţă, XC90 Twin Engine este motorizarea vârfului de gamă, care combină un motor supercharged şi turbocharged cu un motor electric. Efectul: 400 de cai putere şi emisii de CO2 de numai 59g/km. Acceleraţia de la 0 la 100 de km/h se realizează în 6 secunde. În ceea ce priveşte gama de motorizări XC90 este disponibil în varianta D5 twin turbo diesel cu 225 de cai putere şi un consum de 6 litri la suta de kilometri parcurşi sau în varianta D4 turbo diesel cu 190 cp şi un consum de 5l/100km. Există şi două motorizări pe benzină disponibile. Prima, un motor T6 cu supercharger şi turbină, are 320 de cai putere iar cel de-al doilea motor, un T5, are 254 de cai putere. Transmisia automată intră în dotarea standard pentru toate versiunile de motorizare, au transmis organizatorii evenimentului.